Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron dowolny
cebula
pieczarki 30 dag
sól, pieprz
jajko 2
sos
majonez 1 szkl
śmietana 2 łyżki
koperek
grzyby suszone 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z grzybami

Makaron ugotować na pół twardo. Suszone grzybki namoczyć. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać grzybki wraz z zalewą. Pieczarki zetrzeć na tarce i dodawać do cebuli, doprawić do smaku i chwile smażyć.
Do naczynia żaroodpornego wsyp makaron dodaj pieczarki z cebula i grzybkami, wymieszaj delikatnie, dodaj ubite jajka i wymieszaj.
Wstaw do piekarnika i zapiekaj ok 25 min. w 180 stopniach.
Składniki na sos wymieszaj i polej gotowa zapiekankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 20.09.2010 10:24
mniam dziś wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak