Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
przyprawa Przyprawa uniwersalna kucharek- 1 łyż
pieprz do smaku
kiełbasa zwyczajna 2 pętka
koncentrat pomidorowy 1 puszka
pieczarki 6 sztuk
bulion 1 kostka
kapusta biała 1 głowka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapustę drobno pokroić, marchew zetrzeć na tarce, pieczarki pokroić i wrzucić do garnka razem z kapustą i marchwią, dodać przyprawy i kostki rosołowe rozpuszczone w 0,5 litra wody. Kiełbasę pokroić i podsmażyć, dodać do bigosu. Gotować ok. 3 godz, pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 01.07.2011 10:16
pycha
kotlet 16.04.2011 23:35
nic innego nie napisze jak tylko- UWIELBIAM :D
agata1722
agata1722 26.02.2011 11:33
z młodej najlepszy jeat
berys18 09.12.2010 07:48
młoda kapustka... byle do wiosny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak