Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figowiec

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

figi 20 dkg
rodzynki 20 dkg
orzechy włoskie 20 dkg
cukier 12 łyżek
białko 12 szt
mąka 2 łyżki
cukier -krem 6 łyżek
żółtka-krem 12 szt
masło-krem 1 kost
czekolada mleczna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Figowiec

Figi i orzechy pokroić dodać rodzynki wymieszać z mąką. Ubić białka z cukrem dodać bakalie wymieszać i piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 25min w 160 st.

Krem:
żółtka cukier i pokrojoną czekoladę ubijać na parze aż do rozpuszczenia składników. Masło utrzeć do białości dodać masę żółtkową wymieszać i wyłożyć na upieczonym placku z bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 02.01.2014 21:33
to musi byc przepyszne ciacho;)
kate.500 10.04.2013 19:52
super ciacho
Milena87 28.02.2013 17:22
Takiego jeszcze nie jadłam, wygląda świetnie
cooleczka 21.01.2013 10:01
świetny
Aneta41 12.11.2012 17:23
wygląda smakowicie
ElizaT 28.06.2012 15:31
extra
Krystyna32 08.03.2012 09:49
super
ilka_86 26.11.2011 19:06
super ciasto
rzenia15 12.09.2011 16:49
to ciacho musi byc pyszne
SyMiki 11.08.2011 22:22
pyszne
barbara11561 10.06.2011 06:50
Bardzo smacznie wygląda:)
SyMiki 28.05.2011 19:38
ciekawy przepis
Elżbieta17 09.12.2010 10:24
smaczne
izapozdro 02.12.2010 19:27
mniam mniam :)
Karolcia12 21.10.2010 20:09
musi być pyszne
agnieszka189 22.09.2010 12:41
no no, nie przepadam za ciastami, ale takiego bym chętnie kawałeczek zjadła
matii6 20.09.2010 20:36
pycha... bardzo lubię figi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak