Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche pod puszystą bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
duża łyżeczka kakao
półtorej łyżeczkiproszku do pieczenia
łyżka cukru2 łyzki cukru waniliowego
jajko
miekkie maśło lub margaryna 12 dag
szczypta soli
śliwki 70 dag
białko 5
pół szkl. cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche pod puszystą bezą

Składniki zagnieć,schłodz w lodówce ciasto podziel na dwie części jedną ułóż na natłuszczonej blasze.śliwki przekrój na pół wypestkuj ułóż na cieście zetrzyj na nie pozostałe ciasto.Białka ubij z cukrem ułóż na cieście piecz 40 min.w temp.180stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak