Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kiełbaski rybne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby pangi 2 sztuki
woda 1/4 szklanki
sól 1/4 łyżeczki
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 1 szklanka
olej do smażenia 1/2 szklanki
pietruszka zielona natka posiekana 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
cytryna 1 plasterki
chleb 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kiełbaski rybne

Chleb namoczyć i odcisnąć po 5 minutach jak do sznycli

Ryby zmielić i dodać chleb, sól, pieprz, natkę z pietruszki, paprykę i jedno jajko. Dobrze wymieszać wszystko razem by nie było grudek.

Uformować na cienkie kiełbaski

Dać doi trzech misek jajko, mąkę i bułkę, jak do panierowania, jajko utrzepać.

Zapanierować we wszystkim i smażyć z każdej strony na kolor brązowy.

Podawać z plasterkiem cytryny do skropienia.

Na Węgrzech jadłem to w gazecie. Trochę komunistycznie, ale genialne w smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 17.05.2013 13:25
ryba w innym wydaniu, dobry pomysł
adam1f 07.03.2012 00:09
dobre
agata1722
agata1722 19.12.2011 16:37
pycha
iknkirke 02.12.2011 12:09
ciekawe
cukiereczek 16.09.2011 07:49
ciekawe
Marta98 23.01.2011 21:38
super
Ela20 04.01.2011 17:23
brzmii zachęcająco :)
anja3107 21.08.2010 13:58
zgadzam się, bardzo ciekawy
Małgorzata113 11.07.2010 10:24
Bardzo ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak