Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściane kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

główka białej kapusty
jajko 3-4
pół szkl.bułkitartej
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściane kotlety

Kapustę zalej wodą gotuj 5 minut.Wyjmij pokrój na ćwiartki,włóż je do garnka i zalej wodą rozgotój kapuste dokładnie odcedz na ścinie, rozbij tłuczkiem do kapusty dodaj jajka,posiekaj cebulę i 1-2 łyżki bułki tarte,wymieszaj(masa powinna mieć gęstą konsystencje).Przypraw uformuj kotlety,otocz w bułce tartej, usmaż na oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak