Ziemniaki po węgiersku

Ziemniaki po węgiersku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • ziemniaki pokrojone w kostkę

    1 kg
  • zielona papryka (świeża) kostka

    1 sztuka
  • pomidor bez skórki posiekany

    1 sztuka
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • pieprz grubomielony

    1/4 łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    2 łyżki
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużym rondlu roztopić masło z oliwą i dać cebulę.
Smażyć 5 minut.
Dodać wszystkie składniki i dusić pod przykryciem 20-30 minut. Nie mieszać w trakcie. Sprawdzić czy są ziemniaki miękkie, bo rozgotowane będą niesmaczne.

Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

19.05.2011 10:26
pyszne

aacaac

16.04.2011 10:12
pyszne

malenkaaa_85

14.04.2011 10:19
Lubie wlasnie takie

iknkirke

22.01.2011 12:22
Smaczne

Atomówka

30.12.2010 13:09
pyszne

perla

18.11.2010 13:33
Dziś zrobię do obiadu :)

Marta98

06.11.2010 08:50
apetyczne

skiba06

27.08.2010 13:27
smaczne

noculos

07.08.2010 20:00
super brzmi

Małgorzata113

29.06.2010 14:14
Zapowiadają się smakowicie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat