Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po węgiersku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
ziemniaki pokrojone w kostkę 1 kg
zielona papryka (świeża) kostka 1 sztuka
pomidor bez skórki posiekany 1 sztuka
sól 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po węgiersku

W dużym rondlu roztopić masło z oliwą i dać cebulę.
Smażyć 5 minut.
Dodać wszystkie składniki i dusić pod przykryciem 20-30 minut. Nie mieszać w trakcie. Sprawdzić czy są ziemniaki miękkie, bo rozgotowane będą niesmaczne.

Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 19.05.2011 10:26
pyszne
aacaac 16.04.2011 10:12
pyszne
malenkaaa_85 14.04.2011 10:19
Lubie wlasnie takie
iknkirke 22.01.2011 12:22
Smaczne
Atomówka 30.12.2010 13:09
pyszne
perla 18.11.2010 13:33
Dziś zrobię do obiadu :)
Marta98 06.11.2010 08:50
apetyczne
skiba06 27.08.2010 13:27
smaczne
noculos 07.08.2010 20:00
super brzmi
Małgorzata113 29.06.2010 14:14
Zapowiadają się smakowicie.
Małgorzata113 29.06.2010 14:14
Powinno być smaczne.
Małgorzata113 29.06.2010 14:14
Powinno być smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak