Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z pigwy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 2 kg
pigwa 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z pigwy

Owoce pigwy umyć wydrążyć pestki i pokroić w cienkie plasterki. Krojoną pigwę dajemy do słoja przesypując cukrem. Dajemy do ciepłego miejsca na około 4-5 dni mieszając raz dziennie. Wytworzony syrop rozlać do słoików i pasteryzować około 10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 26.01.2013 19:18
raz tylko dostałam parę sztuk pigwy i bardzo mi smakowała szkoda że nie mam więcej
anemon 03.11.2012 13:36
Z pigwy jadłam jedynie galaretkę i to taką ze sklepu, nigdy sama nic nie robiłam z pigwy.
ben-ka 27.08.2012 08:00
sama nie robiłam ale próbowałam - jest pyszny!
Mariusz17 23.07.2012 21:03
super
Mariusz17 16.11.2011 19:46
samo zdrowie
Mariposas 04.11.2011 21:05
i zdrowy na pewno
SyMiki 16.09.2011 10:59
muszę spróbować
barbara11561 10.06.2011 06:54
Pyszny na pewno:)
Margo1 23.09.2010 11:30
Nie robiłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak