Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z papryką i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół puszki kukurydzy
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pół strąka papryki czerwonej
zioła do sałatek
majonez
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z papryką i kukurydzą

Ryż ugotuj osącz i ostudz.Cebule obierz i pokrój w drobną kostkę, papryke w drobną kostkę.Tuńczyka osącz rozdrobnij,kukurydzę osącz z zalewy.Tuńczyka ryż i warzywa włóż do salaterki dodaj majonez(według smaku)i wymieszaj.Przypraw do smaku solą czosnkową i pieprzem, oprósz ziołami.Wstaw na godzinę do lodówki,udekoruj gałązką bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak