Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalna śliwczanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 30 dag
śmietana 1/2 szkl.
mąka pszenna 1 łyżka
Goździki całe Prymat 3-4 szt.
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
rodzynki 1 garstka

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalna śliwczanka

Śliwki wypestkowane gotujemy w odpowiedniej ilości wody ok 1,5 l. Następnie odcedzamy wywar ( ja zostawiam tylko troszkę rozgotowanych śliwek). Do wywaru dodajemy gożdziki i rodzynki ,stawiamy na ogniu , śmietanę rozkłócamy z łyżką niepełną mąki, aby nie wyszedł kiśiel, podprawiamy śmietaną .Zagotowujemy . Na końcu dodajemy cynamon i słodzimy do smaku.Makaron gotujemy oddzielnie , nakładamy na talerz i zalewamy zupką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 29.06.2013 18:03
mniam-pychotka
Rybciia 18.04.2013 08:31
musi być pyszna!!!
cooleczka 06.01.2013 14:13
chyba kiedyś się skuszę, bo nigdy nie jadłam zupy sliwkowej
agnieszka214 03.06.2012 17:33
fajne
Mati13 29.01.2012 18:02
pieknie podana
Wacław 12.01.2012 09:04
apetyczne !
kuklik 27.12.2011 17:10
na sam widok ślinka cieknie
IZABELA29 26.09.2011 13:41
piękna
ben-ka 17.07.2011 22:26
nie jadłam !:) musi być smaczna.
barbara11561 08.04.2011 08:50
Ale pyszności:)
Izabela/bella81 09.01.2011 22:42
jadałam podobną w dzieciństwie:)
Ewa104 20.11.2010 07:21
Ale pięknie się prezentuje!
Natalia/tubisiek 07.10.2010 07:29
musi być dobra :)
krzyniu1984 20.09.2010 08:34
fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak