Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet ala Zofia

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 600 graram
wątróbki z kurczaka 300 gram
pęczek pietruszki 1
marchewka 1 szt
jaja 2 sztuki
boczek 200 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet ala Zofia

1. Marchewkę, mięso i boczek gotować przez 30 min z kostką bulionową Kucharek, liściem laurowym, pieprzem granulowanym.
2. Po wystudzeniu zmielić.
3. Zmielić również pęczek pietruszki i surowe wątróbki
4. Dodać 2 surowe jaja.
5. Doprawić 1 łyżeczka soli, pieprz mielony, tymianek.
6. Piec na 180 stopni przez 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.05.2012 16:54
super
agata1722
agata1722 24.10.2011 20:26
swojskiej roboty jest najlepszy
rakow2
rakow2 20.08.2011 10:46
bardzo fajna nazwa
Zofia12 05.05.2010 11:22
Przepis na pasztet łatwy, takze warto bo aromat na stole własnego pasztetu cudowny, bez porównania z kupowanym!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak