Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort malinowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% (masa) 0,5 l
maliny (masa) 10 sztuk
masa 2 lyzeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 lyzeczki
jeżyny 1/3 do dekoracji
cukier 5 lyzek
mąka 5 lyzek
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
kisiel 2 różowy
cukier puder 0,5 szklanki
Do dekoracji: 0,5 szklanki
maliny świeże 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort malinowy

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisiele. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
10 malin rozgnieść widelcem . Żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, rozgniecione maliny i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Biszkopt posmarowac masa, przyłożyć drugim biszkoptem. Werzch i boki posmarowac masą i udekorowac malinami i jezynami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 04.09.2011 19:03
fajny torcik
Mysiunia 28.05.2011 13:34
bardzo ładny torcik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak