Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz biały

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas 1 szklanka
wywar z wędzonki 3 szklanki
chrzan 1 łyżka
Sól, pieprz, majeranek ddo smaku
mąka 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
jajko ugotowane na twardo 1 na osobę
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz biały

Mąkę wymieszać z zakwasem i 1łyżką wody. Wlać do gorącego wywaru. Dodać chrzan, przyprawy i pogotować kilka minut. Rozłożyć na talerzach połówki jajek i zalać barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 01.03.2011 07:28
jak zwykle przepyszny:)
IZABELA29 12.01.2011 07:16
i do tego biała kiełbaska
Martysia 25.11.2010 18:55
mój ulubiony barszczyk :)
Katarzyna/kate1980 25.11.2010 08:56
super
TyTaN 23.11.2010 16:35
wygląda jak z torebki...:)
eli82 21.11.2010 17:05
lubię taki :)
Leonka 19.11.2010 08:32
Po prostu przepyszny!
aga130982 16.11.2010 09:43
uwielbiam
Magda60 17.10.2010 17:48
pycha
gacopierz23 11.10.2010 11:44
zawsze się zastanawiałam czy barszcz biały to zupa o podobnym smaku jak żurek?
Izabela/bella81 20.09.2010 12:49
Wygląda smacznie i jajo bogate w dwa żółtka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak