Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbek czosnku
włoszczyzna 250 g
sól
cukier
pieprz
buraki 500 g
kwas buraczany 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Do garnka nalać wodę pospolic, gdy się zagotuje wrzucic suszone grzyby, wloszczyzne, pieprz. Ugotowane buraczki obrac, zetrzec na tarce i dodac do zupy, lekko podgrzewac przez chwiel, rozlac do talerzy, podawac na przykład z uszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak