Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszny sernik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl
margaryna 250 g
cukier 1/2 szkl
żółtko jajek 4
jajko
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
ser biały 1 kg
jajko 6
budynie śmietankowe 2
cukier puder 1 szkl
kastka masla

Przepis i sposób przygotowania na: pyszny sernik

Ugnieść ciasto z podanych składników, 1/4 część ciasta owinąć folią i wstawić do zamrażarki. Resztą ciasta (3/4) wyłożyć prostokatna brytfannę, wcześniej wysmarować ją tłuszcze i posypać bułka tartą. Ciasto można delikatnie posypać kakałem .

Ser zmielić trzy razy, dodać do niego żółtka, budyń, 3/4 szklanki cukru pudru i miękkie masło. Wszystko zmiksować. Białka ubić z 1/4 szklanki cukru pudru i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Masę serową rozprowadzić na wcześniej przygotowanym spodzie. A na wierz zetrzeć zmrożone ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok 60 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak