Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z papryką i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wołowa 0,5 kg
cebula biała 2
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól, pieprz
papryka czerwona 1-2

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z papryką i ryżem

Mięso kroimy w paski i podsmażamy na złoty kolor na patelni. Dodajemy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy sól, pieprz i curry ( ok 1-2 łyżeczek), wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy paprykę pokroioną w paski. Wlewamy dwie szklanki gorącej wody i dusimy do miękkości.
Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak