Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone naleśniki z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
mąka tortowa 6 łyżek
pół łyżeczki proszku do pieczenia
kisiel truskawkowy 1
2 łyżki soku malinowego
szczypta soli
mleko 3,2% 1-1,5 szklanki
budyń śmietankowy 1
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone naleśniki z budyniem

Z podanych składników wyrabiamy ciasto mikserem tak by było na pół lejące.Smażymy naleśniki .Budyń gotujemy w półtorej szklanki mleka .Studzimy .Na przestudzone placki naleśnikowe kładziemy po łyżce zimnego budyniu .Składamy w trójkąty.Najsmaczniejsze są ze szklanką zimnego mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.10.2013 08:13
bardzo smaczne
romanrafal
romanrafal 14.08.2013 17:28
świetne naleśniki,super pomysł
Grażyna13 27.02.2012 10:55
Super pomysł :)
Marzena34 27.11.2011 17:45
bardzo efektowne
Reda 27.11.2011 16:41
ekstra
berys18 23.11.2011 07:27
super pomysł z barwieniem naleśników
Anna133 02.08.2011 12:35
ciekawe
barbara11561 03.05.2011 00:10
Świetnie wygląda.:)
ben-ka 27.03.2011 10:40
fajny pomysł:)
SmacznaPyza 31.01.2011 11:00
ciekawe
Iwusia 24.09.2010 09:26
mniam :) jakie śliczne i za pewne smaczne są - muszę spróbować zrobić :)
Margo1 20.09.2010 18:27
Na pewno wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak