Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty - trwała

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
marchewka 3
olej 1 szklanka
ocet 10 % 1/2 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
sól 2 łyżki
seler korzeniowy 1
cukier 1/2 szklanki
papryka czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty - trwała

Kapuste szatkujemy. Marchew ucieramy na tarce, paprykę i cebulę kroimy w kostke. Z pozostałych składników robimy sos: Olej podgrzewamy z cukrem, dodajemy potarty seler. Gotujemy ok 10 min i dodajemy sól,ocet,musztarde. Gotowym sosem zalewamy kapuste. Tak przygotowana surówka może stać w sloiku w lodowce nawet kilka tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 04.04.2012 19:07
pycha
BernadettaP 16.12.2011 08:16
apetyczna :)
ben-ka 30.09.2011 22:51
można by zrobić:)lubię takie gotowce ,wziąć,wyjąć,podać:)
Seba 29.05.2011 20:54
samo zdrowie
Izabela/bella81 01.05.2011 11:12
smaczna
daria899 25.02.2011 12:58
pycha
Jolanta_P-S 30.01.2011 18:28
nigdy nie robiłam surówek do przechowywania, przepis brzmi ciekawie, a surówka ładnie wygląda
Joanna108
Joanna108 11.11.2010 12:21
Wygląda niezwykle zachęcająco.
pacpaw 23.09.2010 12:48
tak gorącym wtedy lepiej chwyci słoik i też troszkę zmiękczy kapustę nadając jej ciekawszego smaku ;) (spróbuję kiedy zimnym sosem, zobaczymy co wyjdzie ;)
Koper 21.09.2010 10:55
Kapustę zalewamy gorącym sosem, czy czekamy aż ostygnie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak