Papryka duszona po węgiersku (leczo)

Papryka duszona po węgiersku (leczo)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 60 dag zielonej papryki

    dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zalewamy zimną wodą, moczymy 6 godzin. zagotowujemy, odcedzamy, zalewamy świeżą woda, wkładamy żeberka i liście laurowe, solimy i gotujemy 1 godzinę. mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. kiełbasę kroimy na plasterki. warzywa płuczemy, z papryki usuwamy gniazda nasienne, marchew obieramy i kroimy z papryką w kostkę. czosnek obieramy i miażdżymy. cebule obiecamy, siekamy, podsmażamy z papryka oraz marchewką na jednej łyżce smalcu i dodajemy z czosnkiem, sproszkowaną papryką, kiełbasą i żeberkami do zupy. gotujemy, aż fasola będzie miękka. mąkę podsmażamy na pozostałym smalcu, zalewamy szklanka wody, zagotowujemy, wlewamy do zupy, gotujemy 10 minut mieszając, posypujemy natką i podajemy. Do zupy można dodać zacierki lub pokrojony w kostkę, ugotowany ziemniak.

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smerfetka250

06.04.2012 10:50
uwielbiam to

Justyna Jussstiii

08.09.2011 10:34
super

Anna141

19.05.2011 10:25
pyszne

buksiak12

29.08.2010 14:47
mniam mniam

Dorota71

29.08.2010 14:14
przepis godny wypróbowania

Emilia22

29.08.2010 13:20
bardzo ciekawy przepis

Małgorzata113

25.06.2010 10:49
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat