Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba kresowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
cukier 1,5 szkl
mąka gryczana 1 szkl
migdały 150 g
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Baba kresowa

Migdały sparzyc i obrac, posiekac. Masło z cukrem utrzec na puch, dodawac stopniowo po jednym żółtku i po łyżce mąki. Wsypac migdały, sól. Białka ubic na sztywno i delikatnie wymieszac z cistem. Wylac do natłuszczonej formy i piec około pół godziny w średnio narzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 17.03.2012 08:48
super
rakow2
rakow2 19.08.2011 17:24
babka jest dobra
rakow2
rakow2 18.08.2011 16:05
o jej
Ela20 13.01.2011 12:30
ciekawy przepis :)
Krzysztof42 16.12.2010 15:11
lubię baby
iwona332 13.11.2010 11:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak