Baba kresowa

Baba kresowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 dkg
  • cukier

    1,5 szkl
  • mąka gryczana

    1 szkl
  • migdały

    150 g
  • jajka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały sparzyc i obrac, posiekac. Masło z cukrem utrzec na puch, dodawac stopniowo po jednym żółtku i po łyżce mąki. Wsypac migdały, sól. Białka ubic na sztywno i delikatnie wymieszac z cistem. Wylac do natłuszczonej formy i piec około pół godziny w średnio narzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

17.03.2012 08:48
super

rakow2

19.08.2011 17:24
babka jest dobra

rakow2

18.08.2011 16:05
o jej

Ela20

13.01.2011 12:30
ciekawy przepis :)

Krzysztof42

16.12.2010 15:11
lubię baby

iwona332

13.11.2010 11:59
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat