Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z miesem i kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz:
kapusta biała 1 gl mała
mieso gotowane np z rosołu 0,5 kg
cebula biała
pieprz
sól
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z miesem i kapustą

Kapustę gotujemy, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę razem z mięsem. Doprawiamy do smaku, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i lekko przesmażona na tłuszczu.
Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy na cienkie placki. Szklanką wyciskamy krążki, nakładamy farsz i sklejamy brzegi.
Pierogi wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę, gotujemy aż wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 03.01.2012 17:43
super
Smakosz6 06.12.2010 10:31
mniam
mikrusiak 19.09.2010 12:47
to nie dla mnie... nie lubie pierogów;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak