Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort biszkoptowy z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodkiej śmietanki 12% 1 ½ szkl.
cukier 4 łyżki
mąka ziemiaczana 2 łyżki
ajerkoniak kieliszek
truskawki 250 g
pistacje 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tort biszkoptowy z truskawkami

Dżem podgrzać po czym posmarować nim blat ciasta.
Następnie połowę śmietanki doprawić do smaku cukrem i zagotować, natomiast drugie pół wymieszać razem z mąką i wlać do gorącej śmietanki.
Trzymać na małym ogniu do momentu, aż powstaną pęcherzyki powietrza, wówczas zdjąć z ognia i dodawać do niej ajerkoniak.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia, wówczas posmarować na blacie z dżemem.
Wierzch udekorować owocami oraz pistacjami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 06.12.2010 16:50
mniam- palce lizać
mikrusiak 19.09.2010 12:48
ulala...to może byc pyszszszne...nie ma to jak truskaweczki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak