Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 1 sztuka
olej 200 ml
musztarda 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
sok z cytyrny

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez domowy

Żółtko jaja i 200 ml oleju doprowadź do temp. pokojowej. Żółtko wymieszaj z łyżeczką musztardy. Ucieraj lub miksuj, wlewając cienkim strumieniem olej, tak, aby powstała gładka emulsja. Dopraw ją do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 23.11.2010 11:39
awaryjny dobry zwłaszcza jak się ma luki pamięci przy zakupach
lucyna15
lucyna15 03.10.2010 21:38
jestem za leniwa ale super :)
RenataZ-et 20.09.2010 10:48
Niestety nie robię sama majonezu
Margo1 19.09.2010 12:55
Prosty też robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak