Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z jarzynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (białe części) 300 gram
pomidory 200 gram
śmietana 18-procentowa 125 ml
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka mąki
olej do smażenia 50 ml
sól, cukier, pieprz do smaku
filet z dorsza 700 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z jarzynami

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Pory czyścimy i kroimy w krążki. Filety kroimy na kawałki, oprószamy solą i mąką.
Na patelni rozgrzewamy połowę oleju i smażymy rybę z obu stron na złoty kolor.
Rybę zdejmujemy, dolewamy resztę oleju i wkładamy na patelnię pokrojone pory. Gdy będą miękkie dodajemy pomidory i dusimy razem kilka minut.
Następnie dolewamy śmietanę, sok z cytryny, przyprawiamy do smaku i mieszamy.
Na koniec dodajemy rybę i dusimy razem na małym ogniu przez 5 minut. Przed podaniem możemy posypać świeżą posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 31.07.2011 16:18
pyszne
rzenia15 24.06.2011 15:12
super
Magda60 25.03.2011 14:07
swietne
izapozdro 20.02.2011 12:46
pycha
iza15 14.02.2011 11:50
smaczne
daria899 12.02.2011 18:57
mniam
Neetka90 12.01.2011 19:13
pycha
Damian19 21.12.2010 09:31
extra :)
Magda60 19.12.2010 14:23
siuper
aginaa 03.12.2010 11:38
super
eli82 23.11.2010 19:58
super
jolaxa1 12.11.2010 12:23
super:)
stokrotka 30.10.2010 14:33
lubię taką rybkę
pawel007 11.10.2010 16:27
super,
aga130982 10.10.2010 13:25
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak