Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eklerki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
woda 1 szkl
mąka 1 szkl
jajko 5
polewa czekoladowa
krem do karpatki

Przepis i sposób przygotowania na: eklerki

Wodę zagotować z margaryną, wsypać mąkę i szybko mieszać, aż powstanie jednolite ciasto. Wystudzić a następnie zmiksować z jajkami, które należy wbijać pojedynczo.
Blachę wyłożyć papierem i wykładać ciasto, formując podłużne paski (np za pomocą rękawa do szprycowania). Piec w nagrzanym piekarniku ok 15 - 20 min w 180 stopniach.
Krem zrobić wg przepisu na opakowaniu.
Można również zrobić krem, który podałam w przepisie na \"babeczki z kremem\".
Eklerki przeciąć wzdłuż napełnić kremem i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak