Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 0,5 kg
mieso wieprzowe0,5 kg
cebula biała 3 szt
cebula czerwona 3 szt
papryka czerwona 2 szt
pieczarki marynowane 1 słoik
sól, pieprz
przyprawa do potraw
patyczki do szaszłyków
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe szaszłyki

Mięso kroimy w dużą kostkę, przyprawiamy, kropimy magii i zostawiamy na ok. 2 ha w lodówce.
Paprykę pokroić w grubą kostkę, cebulę w talarki.
Wszystkie składniki nakłuć na przemian na patyczki.
Opiec szaszłyki na patelni, zalać wodą i dusić ok. 1 ha, lub opieczone przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać do połowy woda i wstawić do piekarnika na 1 ha na 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 14.07.2011 21:14
bardzo apetycznie wyglądają na zdjęciu:)
agata1722
agata1722 04.03.2011 08:31
wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak