Rolada z borówkami

Rolada z borówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 szt
  • cukier drobny

    8 łyżek
  • mąka

    8 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    8 łyżek
  • cytryna

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielic od białek i utrzec z cukrem do białości. Białka ubic na sztywno, dodac żółtka i obie mąki. Delikatnie wymieszac. Formę wysmarowac tłuszczem i wylac ciasto. Piec około pół godziny w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu przekroic na pół tak jak na tort. Wycisnąc sok z cytryny, dodac odrobinę rumu i cukru oraz wody. Nasączyc delikatnie obie połówki ciasta. Posmarowac dżemem i zwinąc w rulony. Ułozyc na półmisku obok siebie i obficie udekorowac obiema polewami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aleksa123

21.07.2011 19:37
smaczne

Ela20

09.01.2011 20:02
smaczna

Krzysztof42

16.12.2010 15:10
chętnie zjem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat