Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z borówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier drobny 8 łyżek
mąka 8 łyżek
mąka ziemniaczana 8 łyżek
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z borówkami

Żółtka oddzielic od białek i utrzec z cukrem do białości. Białka ubic na sztywno, dodac żółtka i obie mąki. Delikatnie wymieszac. Formę wysmarowac tłuszczem i wylac ciasto. Piec około pół godziny w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu przekroic na pół tak jak na tort. Wycisnąc sok z cytryny, dodac odrobinę rumu i cukru oraz wody. Nasączyc delikatnie obie połówki ciasta. Posmarowac dżemem i zwinąc w rulony. Ułozyc na półmisku obok siebie i obficie udekorowac obiema polewami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 21.07.2011 19:37
smaczne
Ela20 09.01.2011 20:02
smaczna
Krzysztof42 16.12.2010 15:10
chętnie zjem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak