Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe zapiekane pod mozzarellą :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 kotlety
jajko 1 szt.
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe zapiekane pod mozzarellą :

Kotlety lekko rozklepać , posolić i popieprzyć . Panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złocisto z obu stron na rozgrzanym smalcu. Ułożyć kotlety w foremce do zapiekania . Na wierzchu ułożyć kawałki mozzarelli .Posypać płatkami migdałów i oregano. Rozgrzać piekarnik do 200 C .Wstawić foremkę z kotletami i zapiekać aż mozzarella się roztopi i lekko zrumieni ( kilka minut by kotlety za bardzo nie wyschły )

Podawać z podsmażonymi na rumiano ziemniakami .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 19.09.2010 09:08
ale apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak