Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
jajko
mąka pszenna
mąka ziemniaczana
proszek do pieczenia
kostka palmy
jabłka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Należy utrzeć szklankę cukru z 4 jajkami. Dodać 1 szklankę mąki pszennej, 1 szklankę mąki ziemniaczanej i łyżkę proszku do pieczenia. Na samym końcu wlewamy roztopioną i przestudzoną kostkę palmy. Po wymieszaniu wlewamy ciasto na posmarowaną tłuszczem blaszkę i na nim układamy obrane jabłka. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok 40 min. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 10.02.2013 09:25
bardzo dobre
IKrakowianka 24.10.2012 21:04
przepyszne!
Seba 12.10.2012 09:02
pycha
calliope 28.12.2011 08:31
wygląda świetnie :)
Ania67 11.09.2011 13:22
smakowite
Agnieszka/picola 05.09.2011 15:08
pychotka
Motorek 17.08.2011 08:41
smaczne
m1monika 29.03.2011 14:58
musi być pyszne!!!
Jolanta40 04.01.2011 22:02
lubię ciasta z jabłkami
matii6 03.01.2011 16:04
ciasto super smaczne
Ewa111 12.12.2010 19:16
robię tak samo i wszystkim smakuje
MAR3STA 23.11.2010 17:04
aż ślinka cieknie!
Natalia/tubisiek 11.11.2010 12:20
miło mi :)
ben-ka 11.11.2010 10:42
Uwielbiam wszystkie ciacha z jabłkami,Twoje też chętnie bym zjadła:)
ElizaT 29.10.2010 08:12
fajne
alaaa 18.10.2010 13:53
lubię takie ciacha
jarek4 15.10.2010 20:26
pyszne
misia53 06.10.2010 13:27
Lubię takie proste i szybkie ciasta.
Malinka 01.10.2010 07:15
Drożdżowego z jabłkami jeszcze nie piekłam, ale ciekawy przepis.
BozenA 23.09.2010 12:48
pyszne
BozenA 23.09.2010 12:48
pyszne
krzyniu1984 20.09.2010 08:38
pyszne!
Margo1 19.09.2010 21:14
Wyśmienite
Małgorzata113 19.09.2010 09:10
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak