Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitny ryż na mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/5 szkl
cukier waniliowy 2 łyż
konfitura 3 łyż
ryż jaśminowy 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitny ryż na mleku

W rondelku zagotuj szklankę mleka, wsyp ryż i dalej gotuj. Cały czas mieszaj. Gdy ryż wchłonie płyn, wlej znów mleko (rób to stopniowo, np. Dodając po 2-3 łyżki mleka). Gotuj go do czasu zmięknięcia. Dopraw go solą i cukrem waniliowym. Podawaj na ciepło z konfiturą. - tak smakuje najlepiej ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 17.09.2010 21:04
Warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak