Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe potrójne kanapki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb
awokado
zielona papryka
pomidory
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Małe potrójne kanapki

SKŁADNIKI: 12 kromek chleba, 4 jajka ugotowane na twardo, 4 łyżki majonezu, 1 średnia posiekana cebula, 1 duża posiekana zielona papryka, 2 awokado, pół łyżeczki octu winnego, 1 łyżeczka soli, 2 pomidory obrane i posiekane, 1 szklanka gotującej wody.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgnieść jajka. Cebulę i paprykę blanszować 2 minuty w gorącej wodzie, odcedzić. Cebulę, paprykę oraz pomidory wymieszać z jajkami. Doprawić solą. Rozgnieść awokado. Doprawić solą i octem winnym. Kromkę chleba posmarować dwoma łyżeczkami pasty z awokado. Przykryć drugą kromką chleba. Posmarować pastą jajeczną i przykryć trzecią kromką chleba. Wstawić na 20 minut do lodówki. Przed podaniem pokroić na 4 małe trójkąty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 02.12.2010 08:45
fajne
iwona332 22.09.2010 22:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak