Surówka z białej kapusty ze śmietaną

Surówka z białej kapusty ze śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    pół główki
  • cebula

    1 szt.
  • śmietana

    1/3 szklanki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • koper siekany

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę opłukać i drobno posiekać, posolić i pozostawić na 10min. Cebulę obrać i posiekać, dodać do kapusty. Koperek wymieszać ze śmietaną, doprawić cukrem i sokiem z cytryny, polać kapustę, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

16.08.2011 14:48
można by spróbować

aleksa123

10.08.2011 11:23
jak dla mnie pyszna:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat