Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan smażony na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
jogurt naturalny 200 ml
papryczki chili 2 szt
kminek 1 łyż
olej 4 łyż
sól 1 szcz

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan smażony na ostro

Bakłażany pokroić na cieńkie plasterki i posolić. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoto z obu stron. Zdjąć z patelni i osączyć z tłuszczu. Na pozostały tłuszcz wrzucić kminek, pokruszoną papryczkęchili i smażyć na małym ogniu. Dolać jogurt do przypraw, wymieszać i wylać na plastry bakłażana.
Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak