Bakłażan smażony na ostro

Bakłażan smażony na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    2 szt
  • jogurt naturalny

    200 ml
  • papryczki chili

    2 szt
  • kminek

    1 łyż
  • olej

    4 łyż
  • sól

    1 szcz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany pokroić na cieńkie plasterki i posolić. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoto z obu stron. Zdjąć z patelni i osączyć z tłuszczu. Na pozostały tłuszcz wrzucić kminek, pokruszoną papryczkęchili i smażyć na małym ogniu. Dolać jogurt do przypraw, wymieszać i wylać na plastry bakłażana.
Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat