Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 40 dkg
cebula biała 1 szt.
masło 2 łyzki
przecier pomidorowy 4 łyzki
Majeranek suszony Prymat 2 łyzki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyzka
fasola biała 1 kg
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Groch namoczyć i ugotować. Na maśle usmażyć cebulę, kiełbasę pokrojoną i boczek Dodać do grochu i zagotować . Po 30 minutach dodać pomidorowy przecier, majeranek i resztę przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 20.08.2012 08:53
bardzo lubię
Margo1 19.09.2010 13:01
Uwielbiam ją , i nawet nie przeszkadza mi to ,że mam po niej wzdęcia !!!!!
Łucja1 19.09.2010 12:11
bardzo lubię fasolkę pod każda postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak