Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
mleko 1 szkl.
cukier 3 łyżki
olej do smażenia 100 ml.
drożdże 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy

Wszystkie składniki wymieszać na gładka masę i poczekać aż ciasto wyrośnie. Łyzką nakładać ciasto na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 28.10.2013 09:27
super danie!!
Kryska73 04.05.2011 14:43
i delikatne
Kryska73 04.05.2011 14:43
pyszne
Łucja1 01.05.2011 14:37
smaczne
Łucja1 01.05.2011 14:37
smaczne
mamusia1 29.04.2011 21:49
super
mamusia1 29.04.2011 21:49
super
Zoso 28.02.2011 22:39
dawno nie jadłem :(
Emilia22 27.02.2011 14:52
pyszności
Margo1 19.09.2010 13:00
przepadam
Łucja1 19.09.2010 12:12
często robię racuchy w piątki dla wnuków
krzyniu1984 19.09.2010 09:46
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak