Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z rzepaku lub roślin zimotrwałych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 2 szcz
masło 3 łyż
mąka 4 łyż
jarmuż 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z rzepaku lub roślin zimotrwałych

Przyrządza się tak samo jak szpinak zwykły z przyprawą lub bez.
Rzepak, jarmuż lub roszponkę po wybraniu zdrowych liści i opłukaniu w kilku wodach, wrzucić do malej ilości wrzącej wody osolonej z dodatkiem masła i tak do 20 minut gotować.

Można listki przyrządzać w całości w całości, a kto chce, może posiekać, lub przetrzeć.
Przed podaniem polać masłem z bułeczką, ale z oliwą jest strawniejszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 06.12.2010 07:15
Nie robiłam nigdy - ciekawe
buksiak12 31.08.2010 14:58
fajny przepis
Dorota71 31.08.2010 14:14
super
Emilia22 31.08.2010 13:11
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak