Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jajeczno-pomarańczowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
dżem 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jajeczno-pomarańczowy

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody i pozostawić do ostygnięcia. Gdy galaretka zacznie tężeć oddzielić żółtka od białek i z białek ubić sztywna piane. Do piany dodać żółtka i pomału krzepnącą galaretkę - jeszcze chwilę ubijać. Następnie rozłożyć do miseczek i pozostawić do stężenia. Podając przybrać \"kroplą\" dżemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak