ziołowa karkówka z grila

ziołowa karkówka z grila

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • musztarda

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • gin

    50 ml
  • miód

    1 łyzka
  • majeranek

    2 łyżki
  • tymianek

    2 łyżki
  • rozmaryn

    1 łyzka
  • olej

    100 ml
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę dzielimy na kotlety, po ok. 150 g każdy. każdy kotlet lekko rozbijamy tłuczkiem.
Przygotowujemy marynate.
Łączymy ze sobą, olej, musztarde, gin, dodajemy posiekany czosnek, miód i pozostałe przyprawy. Mięso nacieramy solą i pieprzem i nastepnie wkładamy do marynaty. Całośc bardzo dokładnie mieszamy. Mięso odkładamy w chłodne miejsce na minimum 2 h. Kotlety wyjmujemy z marynaty, kładziemy na rozgrzanym grilu i smażymy z każdej strony po ok. 5 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

16.08.2011 14:47
może być smaczna

berys18

13.01.2011 07:19
zjadłoby się

Smakosz6

30.08.2010 18:41
mniam

banditka

16.05.2010 08:34
apetyczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat