Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziołowa karkówka z grila

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
musztarda 1 łyżka
ząbki czosnku 4 szt
gin 50 ml
miód 1 łyzka
majeranek 2 łyżki
tymianek 2 łyżki
rozmaryn 1 łyzka
olej 100 ml
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziołowa karkówka z grila

Karkówkę dzielimy na kotlety, po ok. 150 g każdy. każdy kotlet lekko rozbijamy tłuczkiem.
Przygotowujemy marynate.
Łączymy ze sobą, olej, musztarde, gin, dodajemy posiekany czosnek, miód i pozostałe przyprawy. Mięso nacieramy solą i pieprzem i nastepnie wkładamy do marynaty. Całośc bardzo dokładnie mieszamy. Mięso odkładamy w chłodne miejsce na minimum 2 h. Kotlety wyjmujemy z marynaty, kładziemy na rozgrzanym grilu i smażymy z każdej strony po ok. 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 16.08.2011 14:47
może być smaczna
berys18 13.01.2011 07:19
zjadłoby się
Smakosz6 30.08.2010 18:41
mniam
banditka 16.05.2010 08:34
apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak