Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowany szaszłyk z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi kurczaka 1 kg
cukinia 100 g
cytryna 1 szt
białe wino 100 ml
cebule 3 szt
ząbki czosnku 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowany szaszłyk z kurczaka

Pierś z kurczaka i cebulę kroimy w kostkę o boku 3 cm, cukinie w plastry. Mięso przyprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem, majerankiem, oregano, zalewamy olejem, sokiem z cytryny i winem. W takiej zalewie mięso musi leżeć 48 h. Tak przygotowane mięso nabijamy na patyk na zmiane z warzywami, polewamy pozostałą marynatą i opiekamy ze wszystkich stron, aż się równomiernie zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 15.08.2011 15:44
można by spróbować
Smakosz6 02.10.2010 21:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak