Grilowany szaszłyk z kurczaka

Grilowany szaszłyk z kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kurczaka

    1 kg
  • cukinia

    100 g
  • cytryna

    1 szt
  • białe wino

    100 ml
  • cebule

    3 szt
  • ząbki czosnku

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka i cebulę kroimy w kostkę o boku 3 cm, cukinie w plastry. Mięso przyprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem, majerankiem, oregano, zalewamy olejem, sokiem z cytryny i winem. W takiej zalewie mięso musi leżeć 48 h. Tak przygotowane mięso nabijamy na patyk na zmiane z warzywami, polewamy pozostałą marynatą i opiekamy ze wszystkich stron, aż się równomiernie zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

15.08.2011 15:44
można by spróbować

Smakosz6

02.10.2010 21:06
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat