Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z włoskiej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z włoskiej kapusty

Kapustę szatkujemy drobniutko,cebulę kroimy w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny,czosnkiem i szczyptą papryki.Sosem doprawiamy kapustę,mieszamy z posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.Odstawić na jedną godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 11.06.2012 13:45
dobra surówka do obiadu
halina16 19.05.2012 23:08
smaczna surówka
Goya 26.10.2011 11:00
fajna
aginaa 28.09.2010 17:57
mniam
aginaa 28.09.2010 17:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak