Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka Julcia

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 sztuki
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 2 opakowania
cukier 5 łyżek
serek homogenizowany 350 ml
sok z cytryny 4 łyżki
skórka otarta 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka Julcia

Brzoskwinie obieramy ze skórki kroimy na ćwiartki. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy ucierając po łyżeczce serka i sok z cytryny oraz skórkę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Łączymy obie masy i delikatnie mieszamy. Formę wysmarować masłem , ułożyć brzoskwinie i zalać masą serową. Pieczemy 25 minut w temperaturze 210 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 06.06.2012 18:49
Smaczny deser, myślę , że można na gorąco podac i też na zimno.
aginaa 28.09.2010 17:56
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak