Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka nie sucha

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna pół kostki
mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
kakao 1 łyżka
dżem 2 łyżki
mleko 1 szklanka
polewa czekoladowa
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 2 płaskie łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka nie sucha

Margaryną, cukier i jajko ucieramy, dodajemy mąkę kakao dżem i mleko i ucieramy dalej. Na koniec dodajemy sodę. Ciasto wylewamy na wysmarowaną formę blechy na babkę. Pieczemy w 180 stopniach ok 35 minut . Na wystudzone ciasto wylewamy polewę.
Można zrobić w formie placka z 2 porcji

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 01.09.2011 12:30
fajna
Mati13 11.10.2010 15:45
lubie takie proste ciasta:)
cukiereczek 27.09.2010 10:17
Szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak