Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
żółtko jajek 3
śmietana
sól
olej
cukier puder
porzeczki czarne

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki

Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej żółtka, smietane, sól oraz alkohol, nastepnie zagniatamy ciasto i wycinamy krążki o 3 różnych wielkosciach i delikatnie nacinamy ich brzegi, nastepnie je na siebie od najwiekszego do najmniejszego. Rożyczki kładziemy do rozgrzanego tłuszczu najmniejszym krazkiem do patelni, smazyc 3-4 minuty. Gotowa rózyczke ozdabiamy porzeczka z konfitury.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 14.06.2011 23:10
pycha
banditka 04.10.2010 19:52
śliczne
banditka 04.10.2010 19:52
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak