Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łaciaczek

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
szklanka cukru 1
jaja 4
łyżeczka proszku do pieczenia 2
łyżeczki kakao 4
aromat waniliowy
olej 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Łaciaczek

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać jaja utarte z cukrem, olej, zapach i wszystko starannie utrzeć. Połowę ciasta dokładnie wymieszać z kakao. Do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy władać niewielkimi porcjami na przemian jasne i ciemne ciasto. Wstawić formę do piecyka i piec 45 min w tem. 190 stopni. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela 01.05.2023 11:31
W przepisie jest za dużo mąki. Ciasto wychodzi baaaardzo gęste. Nie polecam tego przepisu.
kochanyptysiu 25.02.2011 07:31
Fajne ciacho
Aniunia773 07.02.2011 20:19
chetnie by sie zjadlo
Magdalena80 02.11.2010 11:24
często robię!
magical66 07.10.2010 20:20
smaczne!!
sirheron 19.09.2010 21:43
pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak