Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka ufoludka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z jabłek 1\\2 l
pęczek mięty
listek żelatyny
barwnik spożywczy 4 krople zielony

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka ufoludka

Wlewamy sok do nie dużego rondelka i podgrzewamy , rozpuśćmy w nim żelatynę i mieszamy na małym ogniu dodając barwnik. Następnie przelewamy do salaterek i pozostawmy w lodówce do stężenia. Teraz w między czasie przygotujmy sos miętowy. Miętę myjemy i odrywamy listki, tylko muszą być osuszone.Umieszczamy je w możdzierzu , ucieramy aż powstanie masa o konsystencji sosu. Cienką strużką polewamy nim galaretkę i dekorujemy listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 14.01.2013 08:53
fajna
Aleksandraa 20.06.2012 16:40
fajna nazwa ciekawy przepis
Andysz 18.04.2012 23:46
fajowa!;D i świetna nazwa;)
Edyta38 17.03.2011 17:53
super!!!!!!
Tomek16 20.11.2010 14:28
ciekawe
Beata73 24.09.2010 19:06
ciekawe połączenie smaków i kolorów!
Justyna70 19.09.2010 10:37
pomysłowe
alaaa 18.09.2010 16:50
zielonego ufoludka ,na pewno smaczne,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak