Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka na jarzynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
pomidory 3 szt
cebula biała 1 szt
cxzosnek 2 zabki
masło 3 łyzki
olej do smażenia
sól, pieprz
kilka gałazek rozmarynu i tymianku.
papryka 50 (kolorowa)
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: udka na jarzynce

Udka myjemy suszymy i opruszamy sola,pieprzem i ostra papryka.Wkładamy do lodówki na 1-2 godz.Papyki oczyszczamy i razem z pomidorami kroimy w duza kostke.Obiramy czosnek i cebule,siekamy szklimy na masle.Dodajemy papryke i pomidory.Przyprawiamy sola pieprzem i posiekanymi ziołami.Warzywa przekladamy do duzego zarodpornego naczynia.Zamarynowane udka obsmazamy na rozgrzanym oleju,układamy na warzywach.Pieczemy przez 45 minut w tem. 200 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak